Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij

Ambachtelijk bier met ruimte voor de menselijke maat


“In de loop der jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen waar een betaalde baan geen vanzelfsprekendheid is. Dit leverde successen op, maar ook hebben we geleerd van onze fouten. Ik denk dat deze ervaringen startende ondernemers kan helpen om betere keuzes te maken in de ontwikkeling van hun bedrijf”

EWALD VISSER

Maximus Brouwerij bevindt zich tussen de nieuwbouwwoningen in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Op deze bijzondere locatie brengt deze onderneming echt leven in de brouwerij. Als het mooi weer is genieten de Utrechters vanaf het terras van een speciaalbiertje en ‘s winters is het proeflokaal een druk bezochte plek. Iets om trots op te zijn, maar toch is Ewald vooral tevreden over de sociale impact die zij met hun proeflokaal en brouwerij maken.

Het maken van impact vormt ook een belangrijke motivatie voor de deelname van Maximus Brouwerij aan TBSO. Ewald: “Het is een uitdaging om de liefde voor het leerwerkbedrijf te combineren met de commerciële doelen die je ook moet hebben om je bedrijf gezond te houden. Door te leren van andere initiatieven is het goed om jezelf scherp te houden”.

Door haar leerwerktrajecten en de eigen hopplanten, die zich bevinden in het nabijgelegen park, maakt de onderneming echt een verschil. Dit gaat niet zonder slag of stoot: impact maken is immers geen vanzelfsprekendheid. Toch slaagt Maximus Brouwerij er al tien jaar op rij in om de voortgang te vieren tijdens het jaarlijkse Oogstfeest. Daar mag op geproost worden.